Gezond sporten met je paard!

Adviesprogramma’s om het beste uit je paard te halen vanuit een natuurlijke gezondheidsvisie. Alle variabelen rond jouw paard op orde krijgen, zodat je een maximaal resultaat kunt behalen in de sport op een natuurlijke manier.

Voeding

Een gezond paard in een gezond lichaam, dat gaat enkel met de juiste voeding die bijdraagt aan de gezondheid. De basis is de verstorende factoren eruit halen, maar soms is er al zoveel verstoort dat er uitgebreid gekeken moet worden hoe de balans weer te herstellen.

Training

De training van je paard is iets onnatuurlijks, stress, spanning en onrust is makkelijk veroorzaakt. Echter kan een paard in die modus niet leren, dus zullen we er alles aan moeten doen om vanuit de ontspanning te blijven werken. Dit is een van de meest essentiële zaken in de training om van daaruit op te kunnen bouwen.

Huisvesting

Een vervelende buurman kan als lastig worden ervaren, dit geldt ook voor een paard. Een paard is gemaakt om 16 uur per dag te bewegen in kuddes. Echter past dit niet altijd in onze huidige samenleving. Hier moeten we proberen de middenweg in te zoeken, echter zonder prettige huisvesting voor je paard, zal hij zich niet optimaal kunnen ontwikkelen.

Mijn persoonlijke missie:

Paardensport vanuit een natuurlijk en holistisch perspectief bedrijven.

Hoe? Door de voeding, training en huisvesting op een natuurlijke manier op orde te krijgen, zodat er een natuurlijke balans ontstaat in het paard, zodat hij tot optimaal resultaat kan komen. Daarbij wil ik graag de verbinding leggen tussen de sportwereld en de ‘alternatieve’ wereld.

Vervelend paard?

Je paard doet niet wat je wilt, hij luistert niet, hij is vervelend. Je wilt dit graag oplossen, maar eigenlijk niet door te slaan of strengere bitten te gebruiken. Maar hoe dan wel? 

Daar kan ik je bij helpen. Door mijn uitgebreide ervaring weet ik problemen op te lossen in de basis vanuit voeding en leefomgeving. Vervolgens kunnen we pas verder gaan kijken naar training, want een gezond paard is al heel anders te trainen. Daarnaast kan er eventueel een andere check door een andere professional nodig zijn, dit zal ik dan ook adviseren. Zodat jij weer met plezier met jouw paard kan werken en zo met plezier een mooi resultaat kunt behalen.

Wil je weer lekker met je paard werken? Kies dan voor een van onze adviespakketten.